Δραστηριότητες 2021

17/03/2021 Διαδικτυακή εκδήλωση της ΓΟΔΗΣΥ

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ προσκλήθηκε και συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΓΟΔΗΣΥ την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Ομιλήτριες: η κ. Ιωσηφίνα Αντωνίου, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η κ. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας Φύλων και η Δρ Άντρη Ανδρονίκου, Εκτελεστική Διευθύντρια ΣΠΑΒΟ. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ, κ. Ουρανία Σχίζα. Συντονίστρια η Βουλευτής και Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου.

15-17/03/2021 EIGE at the 65th Session of the UN Commission on the Status of Women (CSW)

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ, Δρ Δέσποινα Σολωμή προσκλήθηκε από τον Οργανισμό EIGE και έλαβε μέρος διαδικτυακά στην Ημερίδα «EIGE at the 65th Session of the UN Commission on the Status of Women (CSW)». H Πρόεδρος έλαβε μέρος σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις:

  • 15 Μαρτίου 2021, 16.30 – 17.45 CET, Violence against women in the public and private spheres: measure it to end it. The importance of data collection and research in combating VAW. Οργανώθηκε από the Parliamentary assembly of the Council of Europe in cooperation with Switzerland and in association with the PACE Parliamentary Network: “Women Free from Violence”

  • 17 Μαρτίου 2021, 14: 00 – 15:30 CET, Gender-based Violence in the Online World: Emerging Forms, New Approaches, and Youth Prevention Programmes organized by the Chech Republic.

08/03/2021 Δελτίο Τύπου από ΕΚΙΦ

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε Ανακοίνωση Τύπου.

Ανακοίνωση Τύπου

20/1/2021 Δελτίο Τύπου από ΕΚΙΦ

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο συγχαίρει την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος και τη γενναιότητα της να καταγγείλει και να κατονομάσει τη σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού.

Δελτίο Τύπου

2/1/2021 Συγχαρητήρια απο ΕΚΙΦ

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) συγχαίρουν το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και το Υπουργείο Εξωτερικών που σε συντονισμό με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας συνέβαλαν στην έγκριση του Α’ Πεναετούς Εθνικού Σχεδίου Δράσης (2021-2025) της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Εφαρμογή του Ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια».