Δραστηριότητες 2007

7/11/2007 - 16/01/2008, Διατμηματικό Σεμινάριο με θέμα: "Εκπαίδευση και Ισότητα των Φύλων"

Η Πρόεδρος ήταν η εισηγήτρια του Προαιρετικού, Διατμηματικού Σεμιναρίου με θέμα: "Εκπαίδευση και Ισότητα των Φύλων"

που διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.Το Σεμινάριο σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα κοινωνικού φύλου, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν στερεότυπα, ανισότητες και διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και τη σχολική μονάδα και να παρεμβαίνουν, αναπτύσσοντας επιστημονικό λόγο και καλές πρακτικές με στόχο την προώθηση της ισότητας.

3 - 4/11/2007, Διεθνές Συνέδριο Citizenship-Multiculturalism-Cosmopolitanism

Η Πρόεδρος συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Citizenship-Multiculturalism-Cosmopolitanism που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον Σύνδεσμο POLIS-Citizenship Association και παρουσίασε εισήγηση με θέμα: "Breaking through the glass ceiling: The case of high-ranking female administrators in Cyprus".

4/5/2007, Ημερίδα Λυκείου Αποστόλου Μάρκου

Στις 4/5/2007 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Λύκειο Αποστόλου Μάρκου. Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας του ΕΚΙΦ "Εκλογές 2006: Οι Προτιμήσεις Φύλου των Κυπρίων Ψηφοφόρων". Η παρουσίαση έγινε από την Αντιπρόεδρο του ΕΚΙΦ κα Χρυστάλλα Μαούρη. Διαβάστηκε ομιλία της Προέδρου του ΕΚΙΦ.

* [Ομιλία]

19/3/2007, Διάλεξη "Gender Mainstreaming"

Διάλεξη με θέμα "Gender Mainstreaming" από την Πρόεδρο ΕΚΙΦ στουs μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΜΙΜ.

7/3/2007, Διάλεξη "Φύλο και Εκπαίδευση"

Διάλεξη με θέμα "Φύλο και Εκπαίδευση" έδωσε η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ στο Διδακτικό Προσωπικό του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού.