Μέλη

Δρ Δανάη Λόρδου-Κασπαρή

Η Δανάη Λόρδου-Κασπαρή είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων Master of Education (M.Ed.) και Doctor of Philosophy (Ph.D.) του University of Wales, U.K.

Υπηρέτησε για 34 έτη (1972-2006) στο Τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από τις θέσεις της καθηγήτριας μαθηματικών, της βοηθού διευθύντριας, της επιθεωρήτριας μαθηματικών και της πρώτης λειτουργού εκπαίδευσης. Υπηρέτησε επίσης, με απόσπαση, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (1993/94) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (1994/95).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας φύλου. Έχει εκδώσει δύο βιβλία και έχει συμμετάσχει στη διεξαγωγή ερευνών και μελετών που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεικτικά αναφέρονται: Structures of Education and Training Systems in Europe 2009/2010; National Testing of Pupils in Europe: Objectives, Organisation and Use of Results (2009) and Responsibilities and Autonomy of Teachers (2007).

Από το 2008 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της ερευνητικής ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου.

Δρ Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου

Η Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Παιδαγωγικής, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος Φιλοσοφίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης κατέχει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση και το Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στην «Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως Ειδική Επιστήμονας στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη θεματική ενότητα «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» και από το 2008 και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στην ίδια θεματική ενότητα. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα και αξιολογήτρια σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εκπαιδευτικών και στελεχών της διοίκησης. Από το Σεπτέμβρη του 2008 εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις διαδικασίες του προγραμματισμού και της λήψης αποφάσεων, στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, στην εισαγωγή καινοτομιών στα σχολεία και στη ΔΟΠ. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία, άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συμμετέχει με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ελένη Χρυσοστόμου

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1973 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λακατάμια και κατοικά στο Στρόβολο .

Είναι Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα. Αποφoίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λευκωσίας μετά συνέχισε τις σπουδές της στο Κολλέγιο Φρέντερικ και τις ολοκλήρωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ.

Δούλεψε χρόνια σε μεγάλες εργοληπτικές εταιρίες στην Κύπρο ως Διευθύντρια Έργων επιβλέποντας την κατασκευή έργων. Σήμερα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της Πολιτικής Μηχανικής. Ως Ειδικευμένη Εμπειρογνώμονας για Μελέτες Ενεργειακής Aπόδοσης Kτιρίων ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Conva Energy οποία ασχολήθηκε με την έκδοση πιστοποιητικών ενεργιακής απόδοσης κτιρίων.

Η δράση της στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου άρχισε το 1998 στο Κινήμα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Στην δραστήρια πολιτική της διαδρομή στο Κίνημα Οικολόγων υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ως αξιωματούχος τόσο στο Κίνημα Οικολόγων όσο και στην Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων. Μέχρι προσφάτως κατείχε την θέση της Εκπροσώπου Τύπου και Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης.

Η ενασχόληση της με την πολιτική της έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί, εκτός από το Εθνικό Πρόβλημα και την Οικονομία, με θέματα όπως την Ενέργεια, την Οικολογία και την Ισότητα των δύο φύλων.