Καλωσορίσατε! 

Φίλες και Φίλοι,

Η δημιουργία του ιστοχώρου σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών μας και των εταίρων μας για τις δραστηριότητες του ΕΚΙΦ καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως πλατφόρμα επικοινωνίας, ευελπιστούμε ότι, ο ιστοχώρος θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΚΙΦ με τοπικά και διεθνή δίκτυα για την επίτευξη των απώτερων στόχων μας που εστιάζονται στην ισόρροπη αντιπροσώπευση των φύλων σε όλες της εκφάνσεις της ζωής

Το ΕΚΙΦ είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό του, στοχεύει μεταξύ άλλων:
  • στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών
  • στο σεβασμό της διαφορετικότητας ανεξάρτητα από φυλή, εθνότητα ή θρησκεία
  • τη διεξαγωγή ερευνών και επιστημονικών μελετών για θέματα ισότητας των φύλων και τη διάχυση των ευρημάτων και πορισμάτων.
  • την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες
  • τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επιμορφωτικού και πολιτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων του Κέντρου.

Το ΕΚΙΦ (αρ. εγγραφής 2874) είναι μέλος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχει εδραιώσει την παρουσία του στο πεδίο της ισότητας των φύλων με μια σειρά εκδηλώσεων, ερευνητικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τις συνεργασίες και τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΙΦ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου είναι ανοικτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα ισότητας, ισοπολιτείας και δημοκρατίας στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να γίνει μέλος συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο: Αίτηση Εγγραφής Μέλους το οποίο θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στη διάθεσή σας για τυχόν πληροφορίες, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ισότητα ανδρών και γυναικών και συμβάλλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των δύο φύλων.

Με εκτίμηση,

Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή
Πρόεδρος ΕΚΙΦΤελευταίες Δραστηριότητες

17/4/2019, Η ενσωμάτωση των μεταναστριών στην αγορά εργασίας

ΗΜΕΡΙΔΑ 

Ημερίδα με  θέμα την Ενσωμάτωση των Μεταναστριών στην Αγορά Εργασίας διοργανώνει στη Λευκωσία το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, με ομιλητές την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων  κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, τον Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ κ. Μιχάλη Αντωνίου και την Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Θέα Πιερίδου.

Σχολιασμός – Ανάλυσης από τον Δρ Λάζαρο Σαββίδη, Πρόεδρο Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου & τέως Δήμαρχο Στροβόλου. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή, αίθουσα Σόλωνα Τριανταφυλλίδη και ώρα 6.30μ.μ. – 7.30μ.μ.                

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Ακολουθεί Δεξίωση.