Αντιπρόεδρος, Μάρω Μιχαηλίδου, DEA

Η Μάρω Μιχαηλίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας και Διδακτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris III, και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών,Maξtrise, στον τομέα της Γλωσσολογίας,καθώς και του Διδακτορικού Διπλώματος D.E.A.:Diplome d’Etudes Approfondies, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, με θέμα Διατριβής:«Εθνική Ταυτότητα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Επίσης κατέχει το Δίπλωμα στην Γλωσσολογία και Διδακτική Γλωσσών με ειδικότητα στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμονας της UNESCO για τη Διδακτική και έχει συμμετάσχει στις εργασίες της ομάδας ειδικών για τη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος του DoRif Universita της Ρώμης που ασχολείται με την έρευνα στη Γλωσσολογία και «Πανεπιστημιακός Συνεργάτης» του Πανεπιστημίου του Teramo Ιταλίας (Coltore di Materia).

Διετέλεσε επίσης Διευθύντρια Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και Επιθεωρήτρια Γαλλικών στο Υπουργείο Παιδείας Κύπρου. Έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή ειδικά περιοδικά όπως το «Le Franηais dans le Monde» με θέμα, «Η διαπολιτισμική διάσταση και ο Τύπος» ,«Η Γαλλική γλώσσα και η Διπλωματία», «Η δημιουργικότητα στην εκπαίδευση».

Τιμήθηκε με τις Τιμητικές Διακρίσεις: Chevalier και Officier του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.Είναι ιδρυτικό Μέλος και Γραμματέας του Συμβουλίου του ΕΚΙΦ.