Δραστηριότητες 2016

28/11/2016, Παρουσίαση Έρευνας ΕΚΙΦ

Βουλευτικές Εκλογές 2006 & 2016: Οι έμφυλες προτιμήσεις των κυπρίων ψηφοφόρων 

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Κύπρου (ΕΚΙΦ) σε συνεργασία με την Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε στις 28 Νοεμβρίου 2016  τα πορίσματα της έρευνας κάλπης του 2016 συγκριτικά με τα πορίσματα παρόμοιας έρευνας, η οποία διεξήχθη το 2006. 

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κ. Ιωσηφίνα Αντωνίου, η Διευθύντρια της Έδρας ΟΥΝΕΣΚΟ,  Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαίρη Κουτσελίνη και η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ, Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή.  

Τα ερευνητικά πορίσματα παρουσίασαν στο πολυπληθές ακροατήριο στα Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή) ο Γραμματέας του ΔΣ  ΕΚΙΦ, Δρ Λεύκιος Νεοφύτου και η Δρ Ελένη Δημοσθένους, Μέλος ΔΣ ΕΚΙΦ. 

Τα ευρήματα σχολίασαν και ανάλυσαν η κ. Αννίτα Δημητρίου, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας Ανδρών και Γυναικών και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Άρης Κωνσταντινίδης. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6.30 μμ – 7.45 μμ

Χαιρετισμοί

Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου

Ιωσηφίνα Αντωνίου, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων

Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, Διευθύντρια Έδρας ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων Πανεπιστημίου Κύπρου

Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή, Πρόεδρος Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου

Παρουσίαση Ερευνητικών Πορισμάτων

Δρ Λεύκιος Νεοφύτου, Γραμματέας Δ.Σ. Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου

Δρ Ελένη Δημοσθένους, Μέλος Δ.Σ. Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου

Παρουσίαση (PowerPoint)

Ανάλυση - Σχολιασμός Πορισμάτων

Αννίτα Δημητρίου, Μέλος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας Ανδρών και Γυναικών

Άρης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πανεπιστημίου Κύπρου

Συντονισμός Εκδήλωσης

Μάρω Μιχαηλίδου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου

Δεξίωση

7.45 μμ – 8.30 μμ

Το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών (ΚΛΓ), του οποίου Μέλος είναι και το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ), εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενο για την  απόφαση  του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μειώσει την ποινή του Άκη Λευκαρίτη και του Νίκου Νικολάου, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο σε φυλάκιση για σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό ανηλίκων κοριτσιών. Το ΚΛΓ έκανε έκκληση σε όλους και όλες να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 12: 00 το μεσημέρι, Διεθνής Ημέρα καταπολέμησης της βίας ενάντια των γυναικών.

Το ΚΛΓ θεωρεί ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μείωση της ποινής των κατηγορουμένων, αποτελεί πλήγμα για τη δικαιοσύνη και στέλνει επικίνδυνα μηνύματα στην κοινωνία μας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. Το ΚΛΓ εκφράζει μηδενική ανοχή στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση των παιδιών και την κουλτούρα του βιασμού και ζητά δικαιοσύνη για τα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων.

* [Δελτίο Τύπου]

* [Πρόγραμμα]

11/11/2016, Ημερίδα «Η βία κατά των γυναικών και η βία κατά των παιδιών»

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων της Ελλάδος (ΓΓΙΦ) οργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.).

Η  Γ.Γ.Ι.Φ. σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Η βία κατά των γυναικών και η βία κατά των παιδιών». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στα πλαίσια της ημερίδας, η Γενική Γραμματέας κ. Φωτεινή Κουτσούβελα διάβασε τον ακόλουθο χαιρετισμό.

Επίσης εκδόθηκε Ανακοινωθέν Τύπου.

20/10/2016, Launching of GEAR Tool: Reinforcing Gender Mainstreaming in Academia and Research

The President of EKIF was invited and attended the Learning and Dissemination Seminar Promoting Gender Equality on 9 September 2016. The outcome of this Seminar was the launching of the GEAR tool on 20 October 2016. The GEAR tool is the result of the co-operation between EIGE and the European Commission’s Directorate -General for Research and Innovation, to reinforce Gender Mainstreaming in Academia and Research.

Εκστρατεία Ενημέρωσης της Αρχής Ισότητας « Έγκυος; Λεχώνα; Νέα μητέρα; Γνωρίζεις τα δικαιώματά σου;»

25% των καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Αρχή Ισότητας την τελευταία πενταετία σχετίζονταν με διακρίσεις λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, με ενδεικτικότερες τις καταγγελίες που αφορούσαν την απόλυση εγκύων εργαζομένων, καθώς και καταγγελίες που σχετίζονταν με τις άδειες ασθενείας λόγω εγκυμοσύνης ή το επίδομα μητρότητας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι σημαντικός αριθμός γυναικών εργαζομένων που αποτείνονταν στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν επαρκώς ενήμερες για τα δικαιώματα των ιδίων και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. 

Γι’ αυτό το σκοπό, η Αρχή Ισότητας αποφάσισε την υλοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε δύο φάσεις:

- Τον περασμένο Ιούλιο ολοκληρώθηκε η ετοιμασία ενός σύντομου και φιλικού για τον/την αναγνώστη/στρια οδηγού με τίτλο «Έγκυος; Λεχώνα; Νέα μητέρα; Γνωρίζεις τα δικαιώματα σου;», στον οποίο παρουσιάζονται οι πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, στη βάση των οποίων προστατεύονται η έγκυος εργαζόμενη και η μητέρα (φυσική και θετή), καθορίζονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών, κατοχυρώνεται η άδεια μητρότητας και οι διευκολύνσεις για τις μητέρες εργαζόμενες για σκοπούς φροντίδας των παιδιών και απαγορεύεται η απόλυση των ιδίων. 

Ο οδηγός αποστάληκε σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, κέντρα υγείας και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και σε οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών. 

- Ομότιτλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που πραγματοποιείται την περίοδο από 6 Σεπτεμβρίου μέχρι 14 Οκτωβρίου 2016, με σκοπό να ενημερωθούν οι εργαζόμενες για τα δικαιώματα τους, καθώς και οι εργοδότες για τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία.

Το ενημερωτικό έντυπο είναι διαθέσιμο εδώ

9/9/2016, Σεμινάριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ προσκλήθηκε και συμμετείχε σε Σεμινάριο με θέμα:  Learning and Dissemination Seminar Promoting Gender Equality in Research and Higher Education Institutions στις  9 Σεπτεμβρίου 2016  στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 49 άτομα (συμπεριλαμβανομένων  των ομιλητών) εκπροσωπόντας 24 Μέλη της ΕΕ,  συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Τουρκίας.

Το σεμινάριο οργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Ενσωμάτωση της Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα και στα Εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανωτέρας Εκπαίδευσης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το EIGE. 

* [Έκθεση Πορισμάτων του Σεμιναρίου]

18/7/2016, Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφαση του Εφετείου για τον βιασμό αλλοδαπής 

To Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) εξέδωσε Ανακοίνωση Τύπου καταδικάζοντας απερίφραστα τους λόγους που στοιχειοθετούν την απόφαση του Εφετείου για μείωση της ποινής που επέβαλε το Πρωτόδικο δικαστήριο σε δύο εικοσιεπτάχρονους για τον βιασμό αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας πενήντα χρόνων με την αιτιολογία ότι  «δε χρησιμοποιήθηκε υπέρμετρη βία για τον εξαναγκασμό του θύματος αλλά μόνο εκφοβισμός και ένα χαστούκι. Δεν χρησιμοποιήθηκε οποιονδήποτε όπλο»  (Ποινική Έφεση Αρ. 106/14, 114/14, 8/7/2016) .

[Δελτίο Τύπου]

28/6/2016,  UNICEF: Φτώχεια, αναλφαβητισμός και πρόωροι θάνατοι περιμένουν τα πιο μειονεκτούντα παιδιά του κόσμου

* [Δελτίο Τύπου]

25/6/2016,  Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: Καλές πρακτικές για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην πολιτική ζωή

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ προσκλήθηκε από την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος CODE IWP-Commitment to democracy through increasing women’s participation,  Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαίρη Κουτσελίνη και συμμετείχε σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: Καλές πρακτικές για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην πολιτική ζωή, στις 25 Ιουνίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η παρέμβαση της Προέδρου του ΕΚΙΦ στην εν λόγω συζήτηση. 

Μάϊος 2016, Ενημερωτικό Δελτίο της Δομής του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων

Ενημερωτικό Δελτίο της Δομής του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων - Γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων στην Ελλάδα (Μάιος 2016).

* [Δελτίο]

27/5/2016, Συμπόσιο Διαχρονικές και Διαθεματικές Προσεγγίσεις στην Γυναίκα

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ, Δρ Δένα Χαραλαμπίδου- Σολωμή προσκλήθηκε και παρέστη στην εναρκτήρια τελετή του Συμποσίου του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στις 27 Μαΐου 2016, στη Λευκωσία, στη μνήμη της Αυγής Λεβέντη, με θέμα Διαχρονικές και Διαθεματικές Προσεγγίσεις στην Γυναίκα. Την εναρκτήρια ομιλία έκανε η Δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τέως Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων  με τίτλο «Ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων».

Η ομιλία της Δρας Μαρκουλλή επισυνάπτεται. 

* [Παρουσίαση]

25/5/2016,  UNICEF 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF στην Ελλάδα μαζί με την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης Νάνα Μούσχουρη 

Έρευνα 7: Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO για την Ισότητα και την Ενδυνάμωση των Φύλων του Πανεπιστημίου Κύπρου διεξάγει έρευνα με θέμα: Βουλευτικές Εκλογές 2006-2016: Οι έμφυλες προτιμήσεις των Κυπρίων ψηφοφόρων. Τα ευρήματα αναμένεται να  ανακοινωθούν τον Νοέμβριο 2016.

23/05/2016, Δελτίο Τύπου με θέμα "Βουλευτικές Εκλογές 2016"  

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών με θέμα: Σημαντική Αύξηση των Γυναικών στα Έδρανα της Κυπριακής Βουλής μετά τις Εκλογές 22 Μαΐου 2016.

 

6/5/2016, Palazzo Vecchio, Florence, Italy

Professor Ruth Rubio Marin delivered the Keynote Address in Palazzo Vecchio, Florence, Italy on 6 May 2016 entitled “The State of the Union 2016: Women in Europe and in the World” organized by the European University Institute.

* [Keynote Address]

 

Το διαφημιστικό φυλλάδιο ετοιμάστηκε από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του ΥΔΔΤ με στόχο την  προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην πολιτική.

    

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Ε.Κ.Τ.) της Ελλάδος πρόσφατα εξέδωσε τη μελέτη με τίτλο  Οι διδάκτορες στην Ελλάδα: σταδιοδρομία και κινητικότητα, την οποία μας προώθησε ο κ. Δημοσθένης Τρέμος,  Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης του Γραφείου Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (Γ. Γ.Ι.Φ.), κας Φωτεινής Κούβελα μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας και δικτύωσης της  Γ.Γ.Ι.Φ. με το Ε.Κ.Τ.

Το αρχείο είναι προσβάσιμο:  http://metrics.ekt.gr/sites/metrics/files/CDH_2015_Greece_el.pdf

Με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., ακολουθεί η συνοπτική παρουσίαση των στοιχείων με βάση την παράμετρο του φύλου:

 

1) Οι γυναίκες ανέρχονται σε 13.793 ή ποσοστό 38,9% στο σύνολο των διδακτόρων/-ισσών. Το μεγαλύτερο ποσοστό σε γυναίκες κατόχους διδακτορικού τίτλου (45,1%) καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 35 ετών και μειώνεται με την αύξηση των ομάδων ηλικίας, υποδηλώνοντας την αυξημένη συμμετοχή των νεότερων γυναικών σε διδακτορικές σπουδές.

 

2) Η συμμετοχή των γυναικών στους/στις κατόχους διδακτορικού τίτλου είναι μικρότερη από των ανδρών σε όλες τις χώρες της έρευνας CDH. Το ποσοστό των διδακτορισσών στην Ελλάδα είναι 38,9%. Το υψηλότερο ποσοστό γυναικών διδακτόρων (48,9%) καταγράφεται στη Λετονία και το μικρότερο (21,5%) στη Μάλτα. Η ίδια τάση παρουσιάζεται και στα ποσοστά των γυναικών στο προσωπικό που απασχολείται σε Έρευνα και Ανάπτυξη στα 28 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., με τη Λετονία να κατέχει τη δεύτερη θέση (53,7%) και τη Μάλτα την 26η θέση (28,6%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

3) Ο μέσος όρος ηλικίας απόκτησης του διδακτορικού διπλώματος για την Ελλάδα είναι τα 38 έτη. Ο μέσος αυτός όρος ηλικίας διαφοροποιείται ανά φύλο και επιστημονικό πεδίο. Στην περίπτωση των ανδρών ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 37 έτη και στις γυναίκες τα 38.

 

4) Οι μεγαλύτεροι μέσοι όροι ηλικίας αποφοίτησης καταγράφονται στα επιστημονικά πεδία «Ανθρωπιστικές Επιστήμες», «Ιατρική & Επιστήμες Υγείας» και «Κοινωνικές Επιστήμες». Για τους άνδρες, ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας καταγράφεται στα παραπάνω επιστημονικά πεδία και αντιστοιχεί σε 39 έτη. Για τις γυναίκες, ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας, 40 έτη, καταγράφεται στο πεδίο «Ανθρωπιστικές Επιστήμες».

 

5) Το ποσοστό ανεργίας είναι μικρότερο στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες: σε κατάσταση ανεργίας βρίσκεται το 3,0% των ανδρών και το 4,3% των διδακτόρων/

-ισσών. Το ποσοστό των εργαζομένων ανδρών είναι 95,6% και των γυναικών 93,6%.

 

6) Το ποσοστό αυτοαπασχόλησης στους άνδρες εργαζόμενους διδάκτορες είναι 13,7% και στις γυναίκες 9,4%.

 

7) Όσον αφορά τον τομέα απασχόλησης, το μεγαλύτερο ποσοστό (56,9%) των εργαζομένων διδακτόρων/-ισσών συγκεντρώνεται στον τομέα της τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τους/τις οποίους/-ες 35,8% είναι άνδρες και 21,1% γυναίκες.

 

8) Στον κρατικό τομέα εργάζεται το 20,6%, από τους/τις οποίους/-ες 11,7% είναι άνδρες και 8,9% γυναίκες. Στις επιχειρήσεις απασχολείται το 8,7% των διδακτόρων/-ισσών (6,5% άνδρες και 2,2% γυναίκες).

 

9) Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εργαζομένων διδακτόρων/-ισσών που απασχολούνται σε ερευνητικές δραστηριότητες ανέρχεται σε 81,1%. Το ποσοστό διδακτόρων με ερευνητική δραστηριότητα στους άνδρες είναι 83,0%, λίγο υψηλότερο από τις γυναίκες (77,9%).

 

10) Το ποσοστό των ανδρών διδακτόρων με ερευνητική δραστηριότητα δεν διαφοροποιείται σημαντικά με το επιστημονικό πεδίο και το υψηλότερο ποσοστό (85,3%) αφορά στο επιστημονικό πεδίο «Φυσικές Επιστήμες». Στις γυναίκες κατόχους διδακτορικού τίτλου, οι διαφοροποιήσεις είναι λίγο μεγαλύτερες με το υψηλότερο ποσοστό (85,5%) να αφορά επίσης στο επιστημονικό πεδίο «Φυσικές Επιστήμες», ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά γυναικών με ερευνητική δραστηριότητα καταγράφονται στα επιστημονικά πεδία «Κοινωνικές επιστήμες» και «Ιατρική & Επιστήμες Υγείας» (74,4% και 74,8% αντίστοιχα).

 

11) Ο τομέας τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά διδακτόρων/-ισσών με απασχόληση σε ερευνητικές δραστηριότητες, με ποσοστά πάνω από 90% τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

 

12) Οι διδάκτορες/-ισσες στον τομέα των επιχειρήσεων απασχολούνται σε ερευνητικές δραστηριότητες σε σαφώς χαμηλότερα ποσοστά, 50,3% οι άνδρες και 41,8% οι γυναίκες.

 

Το αρχείο είναι προσβάσιμο:  http://metrics.ekt.gr/sites/metrics/files/CDH_2015_Greece_el.pdf

8/3/2016, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας το ΔΣ του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) εξέδωσε Ανακοίνωση Τύπου. * [Ανακοίνωση]

"Παγκόσμια Ημέρα .....και διεθνές επίπεδο."

Σχετική και ενδιαφέρουσα είναι και η πρόσφατη έρευνα:  New Edition of the Report on Equality between Women and Men in the EU.

* [Έρευνα]

8/3/2016, Οι δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2016

4/3/2016,  European Commission - Press Release, Brussels, 4 March 2016

Commission proposes EU accession to international Convention to fight violence against women

19/02/2016, Συνάντηση με Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων

Συνάντηση της Προέδρου του ΕΚΙΦ, Δρ Δένας Χαραλαμπίδου-Σολωμή με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Κυρίας Φωτεινής Κούβελα στις 19 Φεβρουαρίου 2016 στα Γραφεία  της Γ.Γ.Ι.Φ. στην Αθήνα 

* [Δελτίο Τύπου]

17/02/2016,  Ανθολογία Ποίηση Κυπρίων Γυναικών

Η Ανθολογία Ποίηση Κυπρίων Γυναικών 1878-2008  θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, την Τετάρτη, 17.02.2016.

Όποιος βρεθεί στην Αθήνα για οποιοδήποτε λόγο, θα μπορούσε να παραστεί και  στην εκδήλωση για την Ανθολογία. Θα είναι μια έμπρακτη στήριξη της ποιητικής δημιουργικότητας των Κυπρίων γυναικών.  

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό έτσι μπορείτε να προωθήσετε την πρόσκληση σε φίλους και συνεργάτες σας.

14/02/2016, One Billion Rising