Καλωσορίσατε!

Φίλες και Φίλοι,

Η δημιουργία του ιστοχώρου σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών μας και των εταίρων μας για τις δραστηριότητες του ΕΚΙΦ καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως πλατφόρμα επικοινωνίας, ευελπιστούμε ότι, ο ιστοχώρος θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΚΙΦ με τοπικά και διεθνή δίκτυα για την επίτευξη των απώτερων στόχων μας που εστιάζονται στην ισόρροπη αντιπροσώπευση των φύλων σε όλες της εκφάνσεις της ζωής

Το ΕΚΙΦ είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό του, στοχεύει μεταξύ άλλων:

στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών

στο σεβασμό της διαφορετικότητας ανεξάρτητα από φυλή, εθνότητα ή θρησκεία

τη διεξαγωγή ερευνών και επιστημονικών μελετών για θέματα ισότητας των φύλων και τη διάχυση των ευρημάτων και πορισμάτων.

την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες

τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επιμορφωτικού και πολιτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων του Κέντρου.

Το ΕΚΙΦ (αρ. εγγραφής 2874) είναι μέλος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχει εδραιώσει την παρουσία του στο πεδίο της ισότητας των φύλων με μια σειρά εκδηλώσεων, ερευνητικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τις συνεργασίες και τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΙΦ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου είναι ανοικτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα ισότητας, ισοπολιτείας και δημοκρατίας στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να γίνει μέλος συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο: Αίτηση Εγγραφής Μέλους το οποίο θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στη διάθεσή σας για τυχόν πληροφορίες, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ισότητα ανδρών και γυναικών και συμβάλλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των δύο φύλων.

Με εκτίμηση,

Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή

Πρόεδρος ΕΚΙΦ


Τελευταίες Δραστηριότητες

26/04/2021 | Διαδικτυακή εκδήλωση MIGS

Η Πρόεδρος προσκλήθηκε από το Mediterranean Institute of Gender Studies (MIGS) και έλαβε μέρος στις 26 Απριλίου 2021 στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Promoting the right of protection of women through the application of the EU Directive 2011/99EU and the European Protection Order.

17/03/2021 | Διαδικτυακή εκδήλωση Υπουργείου Εξωτερικών

Η Πρόεδρος προσκλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και έλαβε μέρος στις 17 Μαρτίου 2021 στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Violence against Women: a barrier to that meaningful and full participation of women in public life. From national policies to foreign policies. The pushbacks, challenges and the way forward. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Υπουργού των Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Χριστοδουλίδη και συνδιοργανώθηκε από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιορδανία και την Ισπανία. Επίσης έλαβαν μέρος the UN Women and European Commission.

17/03/2021 | Διαδικτυακή εκδήλωση της ΓΟΔΗΣΥ

Η Πρόεδρος του ΕΚΙΦ προσκλήθηκε και έλαβε μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΓΟΔΗΣΥ την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Ομιλήτριες: Ιωσηφίνα Αντωνίου, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η κ. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας Φύλων και η Δρ Άντρη Ανδρονίκου, Εκτελεστική Διευθύντρια ΣΠΑΒΟ. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ, κ. Ουρανία Σχίζα. Συντονίστρια η Βουλευτής και Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου.