Καλωσορίσατε!

Φίλες και Φίλοι,

Η δημιουργία του ιστοχώρου σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών μας και των εταίρων μας για τις δραστηριότητες του ΕΚΙΦ καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως πλατφόρμα επικοινωνίας, ευελπιστούμε ότι, ο ιστοχώρος θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΚΙΦ με τοπικά και διεθνή δίκτυα για την επίτευξη των απώτερων στόχων μας που εστιάζονται στην ισόρροπη αντιπροσώπευση των φύλων σε όλες της εκφάνσεις της ζωής

Το ΕΚΙΦ είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό του, στοχεύει μεταξύ άλλων:

στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών

στο σεβασμό της διαφορετικότητας ανεξάρτητα από φυλή, εθνότητα ή θρησκεία

τη διεξαγωγή ερευνών και επιστημονικών μελετών για θέματα ισότητας των φύλων και τη διάχυση των ευρημάτων και πορισμάτων.

την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες

τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού, παιδαγωγικού, επιμορφωτικού και πολιτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων του Κέντρου.

Το ΕΚΙΦ (αρ. εγγραφής 2874) είναι μέλος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχει εδραιώσει την παρουσία του στο πεδίο της ισότητας των φύλων με μια σειρά εκδηλώσεων, ερευνητικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τις συνεργασίες και τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΙΦ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου είναι ανοικτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα ισότητας, ισοπολιτείας και δημοκρατίας στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να γίνει μέλος συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο: Αίτηση Εγγραφής Μέλους το οποίο θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στη διάθεσή σας για τυχόν πληροφορίες, συνεργασίες και οτιδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες προάγουν την ισότητα ανδρών και γυναικών και συμβάλλουν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των δύο φύλων.

Με εκτίμηση,

Δρ Δέσποινα Χαραλαμπίδου-Σολωμή

Πρόεδρος ΕΚΙΦ


Πρόσφατες Δραστηριότητες

15/06/2022 | Ημερίδα: "Γυναίκα και 4η Βιομηχανική Επανάσταση"

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ), σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα Γυναίκα και 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση άρχισε με Εισαγωγική Ομιλία της Προέδρου του ΕΚΙΦ Δρ. Δέσποινας Χαραλαμπίδου-Σολωμή. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου και την Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Καθηγήτρια Σούλα Λουκά.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Παρεμβάσεις για το θέμα έγιναν από την Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα, την Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου και τον Εκπρόσωπο της ΟΕΒ, κ. Αντώνη Φραγκούδη, Διευθυντή Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας. Τις παρεμβάσεις των ειδικών (panel discussion) συντόνιζε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΝΕΚ, κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας.

Η Εκδήλωση και η Δεξίωση που ακολούθησε ήταν ανοικτές για το κοινό.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε μια ηγετική γυναικεία προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στη πολιτική ζωή του τόπου. Διακρίθηκε για το σπουδαίο έργο της και την προσφορά της υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας των φύλων και ιδιαίτερα της προώθησης των ίσων ευκαιριών μεταξύ γυναικών και ανδρών στον εργασιακό χώρο.

Ως Υπουργός άφησε το δικό της στίγμα και μια πλούσια παρακαταθήκη. Ένα σπουδαίο έργο με καινοτόμες μεταρρυθμίσεις όπως η δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το Σπίτι του Παιδιού και το Σπίτι της Γυναίκας.

Τη Ζέτα Αιμιλιανίδου χαρακτήριζαν ο δυναμισμός και η αποτελεσματικότητα, η εργατικότητα και η αφοσίωση στα καθήκοντά της σε όλα τα αξιώματα που ανέλαβε αλλά και η ευαισθησία της και η αγάπη της προς τους συνανθρώπους της.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ ΕΚΙΦ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον υιό της Αχιλλέα καθώς και στους οικείους της.


ΑΙΩΝΙΑ της η ΜΝΗΜΗ